TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.

tikvice punjene tunjevinom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 velike tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 kašika ajvara
  • so i biber po ukusu
  • origano po želji
  • 1 paradajz
  • 4 masline bez koštice
  • maslinovo ulje


Priprema


Rernu zagrejte na 220 stepeni. Onda očistite tikvice pa ih presecite po dužini. Kašičicom izdubite pa poređajte po dnu vatrostalne posude obložene uljem. Sredinu tikvice sa sitno seckanim crnim lukom prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast umešajte tunjevinu, origano, ajvar. Posolite i pobiberite. Onda skinite sa vatre pa filujte tikvice pripremljenim nadevom. Dodajte po 2 masline pa preko dodajte paradajz sečen na tanke kolutove. Pecite tikvice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

 

Komentari (0)