TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 2 velike tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 1 kašika ajvara
- so i biber po ukusu
- origano po želji
- 1 paradajz
- 4 masline bez koštice
- maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Onda očistite tikvice pa ih presecite po dužini. Kašičicom izdubite pa poređajte po dnu vatrostalne posude obložene uljem. Sredinu tikvice sa sitno seckanim crnim lukom prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast umešajte tunjevinu, origano, ajvar. Posolite i pobiberite. Onda skinite sa vatre pa filujte tikvice pripremljenim nadevom. Dodajte po 2 masline pa preko dodajte paradajz sečen na tanke kolutove. Pecite tikvice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Sočne i slasne, prste da poližete.
PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)