POSNA PARADAJZ ČORBA Aromatična i ukusna, a krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Zagrejaće vam dušu i telo.

paradajz čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml paradajz soka
  • 250 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja pirinča
  • so, biber, bosiljak
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Luk i šargarepu iseckajte na sitno pa prodinstajte na vodi. Nakon što povrće omekša dodajte paradajz sok i kašičicu šećera. Dinstajte još 5 minta pa prelijte vodu. Kad krene da vri, dodajte šolju pirinča. Kuvajte 10 minuta, pa posolite i pobiberite. Pospite čorbu bosiljkom, ugasite šporet, poklopite i ostavite na vrućoj ringli.Bon appetit!

@moja.trpeza Brzi rolat od ćuretine Sastojci: 500 g mlevenog ćurećeg mesa 150 g crnog luka Pakovanje kora za pitu So, biber Ulje Priprema: 1. Iseckati luk i dinstati na ulju, zatim dodati meso i dinstati dok ne bude pečeno. Posoliti i pobiberiti, pa ostaviti da se prohladi. 2. Kore za pitu premazivati uljem, fil rasporediti i svaku koru posebno urolati. 3. Na kraju uzeti dva lista, pouljiti ih i u njih urolati sve manje rolatiće zajedno. 4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 5. Služiti toplo. Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #foryoupage #goviral ♬ MESSY X CHILDREN - Liam Conner

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading