ŠUMSKA PILETINA Kremasti spoj mesa i pečuraka u specijalitetu koji se ne odbija

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

šumska piletina
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 pileća filea
  • 200 g šampinjona (iseckanih)
  • 1 crveni luk (sitno iseckan)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka 
  • maslac ili ulje za prženje
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte pileće filee i pržite ih dok ne postanu zlatnobraon. Dodajte iseckani crveni luk, beli luk i pečurke, pa dinstajte dok pečurke ne omekšaju. Sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte dok sos ne postane kremast. Poslužite pileće filee prelivenim kremastim sosom od pečuraka. 

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading