PILETINA U UMAKU OD POMORANDŽE Pravi raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 4 pileća filea
Za marinadu
- 1 dcl soka od pomorandže
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica muškatnog oraščića
- 1 kašičica slatkog karija
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- crni biber
Za sos
- sos od pečenja i marinada
- 4 kašike pileće supe
- 2 kašike kukuruznog brašna
- malo maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sok od pomorandže, maslinovo ulje, senf, muskantni oraščić u prahu, kari, suvi biljni začin i mleveni crni biber. U vatrostalnu posudu premažanu maslacem stavite mariniranu piletinu. Prelijte sa dve kašike marinade. Pecite piletinu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Umak od pečenja izlijte u manju posudu pa dodajte ostatak marinade, pileću supu i kukuruzno brašno. Zakuvajte na tihoj vatri, uz mešanje, sve dok se ne zgusne. Pečenu piletinu prelijte umakom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)