PILETINA U UMAKU OD POMORANDŽE Pravi raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 4 pileća filea
Za marinadu
- 1 dcl soka od pomorandže
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica muškatnog oraščića
- 1 kašičica slatkog karija
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- crni biber
Za sos
- sos od pečenja i marinada
- 4 kašike pileće supe
- 2 kašike kukuruznog brašna
- malo maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sok od pomorandže, maslinovo ulje, senf, muskantni oraščić u prahu, kari, suvi biljni začin i mleveni crni biber. U vatrostalnu posudu premažanu maslacem stavite mariniranu piletinu. Prelijte sa dve kašike marinade. Pecite piletinu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Umak od pečenja izlijte u manju posudu pa dodajte ostatak marinade, pileću supu i kukuruzno brašno. Zakuvajte na tihoj vatri, uz mešanje, sve dok se ne zgusne. Pečenu piletinu prelijte umakom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)