PITA SA PRAZILUKOM NA VODI Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, bićete oduševljeni
Posna i slasna, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 200 ml mlake vode
- kašičica soli
- 1 kg praziluka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- So
- Biber
- 2 kašike mešavine začina
- sok od 1 limuna
- vezica svežeg peršuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi, pomešajte brašno i so, pa sipajte mlaku vodu. Zamesite glatko i elastično testo, pa ga oblikujte u kuglu i pokrijte krpom. Pustite da odstoji pola sata. Očistite i naseckajte praziluk na tanke kolutove. Kuvajte praziluk u velikom tiganju na mako vode, sve dok ne omekša, pa dodajte seckan beli luk, suvi začin, so, biber i mešavinu začina. Kuvajte još nekoliko minuta, pa dodajte sok od limuna i peršun. Dobro sve izmešajte. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u pravougaonik. U pleh obložen pek papirom prebacite testo, tako da krajevi vise preko ivica pleha. Zatim, rasporedite fil od praziluka ravnomerno, pa preklopite viseće delove preko fila. Pecite pitu 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok testo ne postane hrskavo i zlatno. Izvadite i ostavite da se prohladi, pa secite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)