TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

Potrebno je:
- 1 velika konzerva belog pasulja
- 1 velika šargarepa
- 1 luk
- 2 kašike ulja
- 100 ml pasiranog paradajza
- suvi začin, biber, beli luk
- 1 kašika slatke crvene paprike
- 1 kašičica crvene paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Sitno iseckajte luk i šargarepu, pa prodinstajte na zagrejanom ulju. Dodajte konzervu pasulja, a potom i pasirani paradajz, pa kratko prokuvajte. Pecite pasulj pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo
Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

BRZI KOLAČ SA ŠARGAREPOM Uspeva i početnicima, a pravi je raj za nepca
Ukusan i zdrav, a priprema je laka.

KUGLICE SA ORASIMA I SIROM Slasno predjelo koje će gosti obožavati
U slasnom spoju sa sirom, slaninom i orasima, ovakve do sada niste jeli.

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.
Komentari (0)