KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

kupusnik
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Kore:

  • 750 g brašna
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli

Fil:

  • 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
  • 2 struka praziluka
  • 300 ml ulja
  • biber

 

Priprema:

U dubljoj posudi prosejati brašno i so, pa dolivati postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti da odstoji pola sata. Premesiti, podeliti na četiri dela. Formirati loptice, rastanjiti u jufke, namazati uljem i ostaviti na toplom mestu. Kupus iseckati na rezance, pa isprati vodom da ne bude prekiseo i dobro ocediti. Praziluk sitno iseckati, pa ispržiti na ulju. Dodati kupus i sve zajedno dinstati 15 minuta, pobiberiti. Sto prekriti platnenim stolnjakom, pa posuti brašnom. Staviti jufku, pa je polako prstima rastanjiti, što je moguće tanje. Odseći rubove. Filovati nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolati. Staviti u nauljen pleh. Postupak ponoviti sa sve četiri jufke, odozgo premazati pitu uljem, pa peći oko pola sata na 200 stepeni.

Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)