KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KUPUSARA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli
Slasna pita za prave gurmane.

BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.

PITA SA ŠUNKOM I SIROM Zasitna i ukusna, a priprema nije komplikovana
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Kore:
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
- 2 struka praziluka
- 300 ml ulja
- biber
Priprema:
U dubljoj posudi prosejati brašno i so, pa dolivati postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti da odstoji pola sata. Premesiti, podeliti na četiri dela. Formirati loptice, rastanjiti u jufke, namazati uljem i ostaviti na toplom mestu. Kupus iseckati na rezance, pa isprati vodom da ne bude prekiseo i dobro ocediti. Praziluk sitno iseckati, pa ispržiti na ulju. Dodati kupus i sve zajedno dinstati 15 minuta, pobiberiti. Sto prekriti platnenim stolnjakom, pa posuti brašnom. Staviti jufku, pa je polako prstima rastanjiti, što je moguće tanje. Odseći rubove. Filovati nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolati. Staviti u nauljen pleh. Postupak ponoviti sa sve četiri jufke, odozgo premazati pitu uljem, pa peći oko pola sata na 200 stepeni.

SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

SLANA BULGUR SALATA Dodajte kao prilog uz jelo od povrća i mesa
Gotova za 2 minuta.

POSNE KINOA PALAČINKE Treba vam samo 2 sastojka, a biće vazdušaste i sočne
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNI GRAŠAK NA VODI Ukusno jelo koje se pravi lako, za savršen ručak
Ukusno, zasitno jelo koje krepi organizam u trenu.
Komentari (0)