MANASTIRSKI KOLAČ Neodoljiv desert posan na vodi, za svako doba dana

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.

manastirski kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 100 g šećera
  • 200 g seckanih oraha
  • 200 g urmi
  • 200 g suvog grožđa
  • 5 kašika džema od kajsije
  • 1 pomorandža (sok)
  • 1 kašičica cimeta
  • 500 ml mlake vode
  • 4 kašike džema od kajsije

 

Priprema:

Suvo grožđe uvaljajte u brašno, protresite kroz prste da otpadne višak brašna. Urmama izvadite koštice, iseckajte ih, uvaljajte ih u brašno, protresite među prstima i odložite sa strane. Iseckajte orahe. Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i soda bikarbonom, šećer, seckane orahe, urme, suvo grožđe i cimet. Dodajte sok od pomorandže i džem od kajsija koji ste pomešali sa 100 ml mlake vode. Malo po malo dodajte ostatak mlake vode uz mešanje varjačom. Pleh obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite kolač iz rerne i premažite ga džemom koji ste pomešali sa 50 ml mlake vode pa ga vratite u rernu na još 10 minuta. Po želji pečen kolač pospite šećerom u prahu ili mlevenim orasima.

@moja.trpeza Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading