SNEŽNA KRALJICA TORTA Očaravajuća poslastica sa kokosom ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite kokos, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
Za fil:
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Dodajte kokosovo brašno, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, so i vanilin šećer. Sve dobro sjedinite. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup za tortu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Dok se biskvit peče, pripremite fil od vanil-kreme: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. U posebnom loncu zagrejte mleko, a zatim ga dodajte smesi sa žumancima, šećerom i brašnom. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Umutite puter i postepeno ga dodajte ohlađenoj vanil-kremi. Sve dobro sjedinite. Kada se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dela horizontalno. Na donji deo stavite polovinu vanil-kreme, a zatim prekrijte drugim delom biskvita.
Možda vas zanima:
NAPOLEON TORTA ZA SVE PRILIKE Očaravajuća poslastica sa kokosom kao stvorena za vrele, letnje dane
Kremasta i lagana, raspametićete goste.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)