FRITATA SA TIKVICAMA I POVRĆEM Savršena zamena za picu koju će deca obožavati

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a sočna i zdrava.

fritata sa tikvicama
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 rendane tikvice
  • 1 sitno isečen luk
  • 1 rendana šargarepa
  • 1 iseckana crvena roga paprika
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • malo crnog bibera po ukusu
  • 3 jajeta
  • 1,5 šolja mleka
  • 2 šolje brašna
  • 150 grama rendanog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tikvice narendajte, pa posolite i ostavite da puste vodu. Zatim ih ocedite i pomešajte sa sečenom šargarepom, lukom i paprikom. Začinite pa promešajte dobro. Zasebno umutite jaja, pa dodajte mleko i promešajte. Postepeno dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Glatku smesu pomešajte sa povrćem, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko izrendajte čedar sir. Pecite fritatu 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza Peršun je dobro piti za detoksikaciju, čišćenje bubrega, smanjenje nadutosti, jačanje imuniteta i regulisanje krvnog pritiska. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #persun ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading