POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g mekog brašna
- 200ml ključale vode
- prstohvat soli
- ulje za prženje
Priprema
U jednu posudu stavite prstohvat soli, pa prelijte ključalom vodom, i promešajte. Dodajte meko brašno i zamesite glatko testo. Zatim ga podelite na 8 delova i oblikujte u loptice. Prekrijte krpom i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Oklagijom razvucite loptice, pa ih pržite na zagrejanom ulju u tiganju. Okrećite lepinjice kada se naduvaju, pa ih pržene stavite na ubrus, da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SOMUNI U ULJU Polizaćete i prste koliko su slasni, a recept je nikad jednostavniji
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)