POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g mekog brašna
- 200ml ključale vode
- prstohvat soli
- ulje za prženje
Priprema
U jednu posudu stavite prstohvat soli, pa prelijte ključalom vodom, i promešajte. Dodajte meko brašno i zamesite glatko testo. Zatim ga podelite na 8 delova i oblikujte u loptice. Prekrijte krpom i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Oklagijom razvucite loptice, pa ih pržite na zagrejanom ulju u tiganju. Okrećite lepinjice kada se naduvaju, pa ih pržene stavite na ubrus, da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SOMUNI U ULJU Polizaćete i prste koliko su slasni, a recept je nikad jednostavniji
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)