PITA GUŽVARA Sa jogurtom i jajima, uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 ml jogurta
- 1 čaša pavlake ili 150 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite mikserom, pa smanjite brzinu i polako dodajte jogurt, kiselu pavlaku, tri kašike ulja i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom stavite koru, pa je poprskajte uljem, i preko opet stavite koru. Onda zgužvajte kore pa ih umačite u nadev i ređajte u pleh, jednu do druge. Preko kora sipajte nadev pa nanesite dve preostale kore i gornju premažite uljem. Pecite pitu 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)