PITA GUŽVARA Sa jogurtom i jajima, uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

gužvara sa jogurtom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500 ml jogurta
  • 1 čaša pavlake ili 150 g sitnog sira
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite mikserom, pa smanjite brzinu i polako dodajte jogurt, kiselu pavlaku, tri kašike ulja i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom stavite koru, pa je poprskajte uljem, i preko opet stavite koru. Onda zgužvajte kore pa ih umačite u nadev i ređajte u pleh, jednu do druge. Preko kora sipajte nadev pa nanesite dve preostale kore i gornju premažite uljem. Pecite pitu 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
 

@moja.trpeza Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading