MUSAKA SA TIKVICAMA NA VODI Sočna i slasna, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 3-4 tikvice
- 2-3 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 šolja pirinča
- biber
- so
- suvi biljni začin
- peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na kolutove isecite krompir i tikvice. Luk propržite na vodi pa dodajte šargarepu, papriku, pirinač i začine. Krompir i tikvice prokuvajte da povrće omekša, pa izvadite iz vode i začinite. U pleh obložen pek papirom poređajte red tikvica i krompira, pa smesu sa pirinčem, pa opet tikvice i krompir. Pecite musaku oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)