PRIZRENSKA TESPIŠTA Jednostavni kolač skupog ukusa koji će vas oduševiti
Pravi se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Za testo:
Možda vas zanima:

TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za sve svečane prilike, otopićete se od miline
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač mekan kao duša, za prave sladokusce
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

NAJČOKOLADNIJE ČOKOLADNE KOCKE Desert mekan kao duša koji uspeva i početnicima
Pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti recept.
- 250 ml vode
- 250 ml ulja
- 3 šolje od 250 ml brašna
- 1 šolja oraha
- pola kesice praška za pecivo
Za šerbet:
- 250 ml vode
- 500 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu i ulje prokuvajte pa nakon što proključa, umešajte brašno i dobro promešajte. Nakon što se prohladi, umešajte mlevene orahe i prašak za pecivo. Promešajte dobro pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Isecite na kocke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, prokuvajte vodu sa šećerima pa time prelijte prohlađenu tespištu.

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pravi raj za nepca, a meso se lepi za prste
Slasne i pikantne, ovakve do sada niste jeli.

AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.

SOČNI GULAŠ Po receptu bez mane, pravi raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
U savršenom spoju ukusa, prste da poližete.
Komentari (0)