PRIZRENSKA TESPIŠTA Jednostavni kolač skupog ukusa koji će vas oduševiti

Ivana Pavlović

16:35

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

prizrenska tespišta
Printscreen

Potrebno je:
Za testo:

Možda vas zanima:

  • 250 ml vode
  • 250 ml ulja
  • 3 šolje od 250 ml brašna
  • 1 šolja oraha
  • pola kesice praška za pecivo

Za šerbet:

  • 250 ml vode
  • 500 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu i ulje prokuvajte pa nakon što proključa, umešajte brašno i dobro promešajte. Nakon što se prohladi, umešajte mlevene orahe i prašak za pecivo. Promešajte dobro pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Isecite na kocke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, prokuvajte vodu sa šećerima pa time prelijte prohlađenu tespištu

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

Komentari (0)