POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.
Potrebno je:
- 400 g paste
- 500 g pečuraka
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 stabljika celera
- 400 g paradajz pelata
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- kašičica origana
- kašičica bosiljka
Za dekoraciju:
- peršun
Priprema:
Naseckajte sitno crni, beli luk, šargarepu i celer. Očistite pečurke pa ih isecite na sitne komade. Propržite crni luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, dok ne postane staklast. Umešajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte iseckane pečurke i pržite dok voda ne ispari. Sipajte paradajz pelat, paradajz pire, povrtni bujon, origano i bosiljak. Posolite i pobiberite. Kuvajte sos 20 do 30 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne.Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa ocedite, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. U gotov sos dodajte kuvanu testeninu, pa sipajte vodu od kuvanja i dobro promešajte. Služite toplo, posuto svežim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)