POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

posne bolonjeze sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g paste
  • 500 g pečuraka
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 stabljika celera
  • 400 g paradajz pelata
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 100 ml povrtnog bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so 
  • biber 
  • kašičica origana
  • kašičica bosiljka

Za dekoraciju:

  • peršun

Priprema:

Naseckajte sitno crni, beli luk, šargarepu i celer. Očistite pečurke pa ih isecite na sitne komade. Propržite crni luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, dok ne postane staklast.  Umešajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte iseckane pečurke i pržite dok voda ne ispari. Sipajte paradajz pelat, paradajz pire, povrtni bujon, origano i bosiljak. Posolite i pobiberite. Kuvajte sos 20 do 30 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne.Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa ocedite, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. U gotov sos dodajte kuvanu testeninu, pa sipajte vodu od kuvanja i dobro promešajte. Služite toplo, posuto svežim peršunom. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading