POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.
Potrebno je:
- 400 g paste
- 500 g pečuraka
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 stabljika celera
- 400 g paradajz pelata
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- kašičica origana
- kašičica bosiljka
Za dekoraciju:
- peršun
Priprema:
Naseckajte sitno crni, beli luk, šargarepu i celer. Očistite pečurke pa ih isecite na sitne komade. Propržite crni luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, dok ne postane staklast. Umešajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte iseckane pečurke i pržite dok voda ne ispari. Sipajte paradajz pelat, paradajz pire, povrtni bujon, origano i bosiljak. Posolite i pobiberite. Kuvajte sos 20 do 30 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne.Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa ocedite, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. U gotov sos dodajte kuvanu testeninu, pa sipajte vodu od kuvanja i dobro promešajte. Služite toplo, posuto svežim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)