POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Sočne i slasne, po receptu bez mane.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

JUNEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam recept pevačice Katarine Grujić, biće nikad sočnije
Katarina Grujić, pevačica čije hitove publika peva uglas na nastupima, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. Njena jela posebno vole suprug Marko Gobeljić i ćerkica Katja, a upravo ove juneće ćufte u paradajz sosu su im omiljene.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
- 400 g paste
- 500 g pečuraka
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 stabljika celera
- 400 g paradajz pelata
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- kašičica origana
- kašičica bosiljka
Za dekoraciju:
- peršun
Priprema:
Naseckajte sitno crni, beli luk, šargarepu i celer. Očistite pečurke pa ih isecite na sitne komade. Propržite crni luk na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, dok ne postane staklast. Umešajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte iseckane pečurke i pržite dok voda ne ispari. Sipajte paradajz pelat, paradajz pire, povrtni bujon, origano i bosiljak. Posolite i pobiberite. Kuvajte sos 20 do 30 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne.Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pa ocedite, ali sačuvajte malo vode od kuvanja. U gotov sos dodajte kuvanu testeninu, pa sipajte vodu od kuvanja i dobro promešajte. Služite toplo, posuto svežim peršunom. Prijatno!

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)