NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

Potrebno je:
- 600 g njoka
- 600 g paradajza
- 300 g dimljene mesnate slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber
Priprema
Isecite slaninu na sitne kockice i propržite je na ulju. Zatim dodajte sitno seckan crni luk, isitnjen beli luk i očišćen i iseckan paradajz. Začinite, posolite, pobiberite, dodajte malo bosiljka i sve dinstajte oko 10 minuta. Gotov sos pomešajte sa skuvanim njokama.
Možda vas zanima:

NJOKE SA SLANINOM Ukusno jelo držaće vas dugo sitim, a nikad slasnije
U savršenom spoju sa paradajz sosom, za prave gurmane.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

NJOKE SA 4 VRSTE SIRA Slasni specijalitet u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)