NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 400 g vode
- 100 g ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
- 5 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 80 g margarina
- 2 vanilina šećera
- 150 g čokolade
- 7 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stavite vodu i ulje u šerpu da provri, pa skinite sa šporeta i umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Varjačom sjedinite pa dobro ohladite. Dodajte jaja postepeno, uz neprestano mućenje. U špric sipajte smesu, pa istiskujte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Odvojite 2 dl mleka, a ostatak stavite da proključa. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa sjedinite sa 2 dl mleka. Kada provri, dodajte razmućena žumanca i kuvajte 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa umešajte umućen margarin sa vanilinim šećerom. Rasečene eklere punite pripremljenim filom. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte svaki ekler. Ostavite da se dobro prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
EKLERI PUNJENI BOGATIM FILOM Desert koji pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike
Mirisni i sočni, svi će vam tražiti recept.
TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.
KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)