NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.

Potrebno je:
- 400 g vode
- 100 g ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
- 5 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 80 g margarina
- 2 vanilina šećera
- 150 g čokolade
- 7 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stavite vodu i ulje u šerpu da provri, pa skinite sa šporeta i umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Varjačom sjedinite pa dobro ohladite. Dodajte jaja postepeno, uz neprestano mućenje. U špric sipajte smesu, pa istiskujte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Odvojite 2 dl mleka, a ostatak stavite da proključa. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa sjedinite sa 2 dl mleka. Kada provri, dodajte razmućena žumanca i kuvajte 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa umešajte umućen margarin sa vanilinim šećerom. Rasečene eklere punite pripremljenim filom. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte svaki ekler. Ostavite da se dobro prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

AUSTRALIJSKI ČUPAVCI Svi vole Lamington kolače, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Čuveni australijski lamington kolači, kod nas poznati kao čupavci, prave se od savršenog čokolada-kokos spoja. Idealni za bilo koju svečanu ili slavsku trpezu, a uspeće svima.

SLATKI EKLERI SA KAFOM Desert za pamćenje, u savršenom, aromatičnom spoju
Fenomenalni i slatki, a odlično idu uz čaj ili kafu.

RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.

UROŠ TORTA Starinska poslastica po receptu iz bakine sveske, raskošna i neodoljiva
Drugačija i ukusna, zavolećete je na prvi zalogaj.
Komentari (0)