NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 400 g vode
- 100 g ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
- 5 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 80 g margarina
- 2 vanilina šećera
- 150 g čokolade
- 7 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stavite vodu i ulje u šerpu da provri, pa skinite sa šporeta i umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Varjačom sjedinite pa dobro ohladite. Dodajte jaja postepeno, uz neprestano mućenje. U špric sipajte smesu, pa istiskujte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Odvojite 2 dl mleka, a ostatak stavite da proključa. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa sjedinite sa 2 dl mleka. Kada provri, dodajte razmućena žumanca i kuvajte 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa umešajte umućen margarin sa vanilinim šećerom. Rasečene eklere punite pripremljenim filom. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte svaki ekler. Ostavite da se dobro prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
EKLERI PUNJENI BOGATIM FILOM Desert koji pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike
Mirisni i sočni, svi će vam tražiti recept.
TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.
KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)