NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju kafe.

ekleri sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g vode
  • 100 g ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 jaja
  • 5 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1 l mleka
  • 80 g margarina
  • 2 vanilina šećera
  • 150 g čokolade
  • 7 kašika ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stavite vodu i ulje u šerpu da provri, pa skinite sa šporeta i umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Varjačom sjedinite pa dobro ohladite. Dodajte jaja postepeno, uz neprestano mućenje. U špric sipajte smesu, pa istiskujte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Odvojite 2 dl mleka, a ostatak stavite da proključa. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa sjedinite sa 2 dl mleka. Kada provri, dodajte razmućena žumanca i kuvajte 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa umešajte umućen margarin sa vanilinim šećerom. Rasečene eklere punite pripremljenim filom. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte svaki ekler. Ostavite da se dobro prohladi. Bon appetit!

@moja.trpeza Tortilja sa piletinom i povrćem Sastojci: 300 g pilećih grudi 150 g praziluka 100 g pečuraka Chili sos, so 4 tortilje Majonez Priprema: Isecite piletinu na trakice i propržite s prazilukom. Dodajte pečurke, chili sos i so, pa dinstajte dok ne omekša. Na tortilje premažite majonez, rasporedite fil, urolajte i kratko zapecite u suvom tiganju sa svih strana. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral ♬ suono originale - Jr Stit

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading