ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ukusno i slasno , a posno jelo.

zapečeni karfiol u belom sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola 
  • 2 kašike margarina
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml sojinog mleka
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • so
  • biber po ukusu
  • prstohvat muskantnog oraščića
  • 2 kašike prezli

Za dekoraciju:

  • svež peršun

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu prokuvajte sa malo soli u velikom loncu, pa skuvajte cvetove karfiola 5 do 7 minuta, dok ne omekšaju. Procedite karfiol, pa ga ostavite sa strane.  Otopite maslac u tiganju na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte, sve dok ne dobijete zapršku. Kuvajte dva minuta, uz postepeno dodavanje brašna i neprestano mešanje. Kuvajte sos oko 5 do 7 minuta, dok se ne zgusne. Onda dodajte rendani sir, biber, so i muskantni oraščić. Mešajte dok se sir ne otopi i sos ne postane gladak. U pleh obložen pek papirom stavite kuvani karfiol, pa ga prelijte bešamel sosom. Pospite prezlama i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi, pa ukrasite svežim peršunom.

@moja.trpeza Tortilja sa piletinom i povrćem Sastojci: 300 g pilećih grudi 150 g praziluka 100 g pečuraka Chili sos, so 4 tortilje Majonez Priprema: Isecite piletinu na trakice i propržite s prazilukom. Dodajte pečurke, chili sos i so, pa dinstajte dok ne omekša. Na tortilje premažite majonez, rasporedite fil, urolajte i kratko zapecite u suvom tiganju sa svih strana. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral ♬ suono originale - Jr Stit

 

Komentari (0)

Loading