ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak
Ukusno i slasno , a posno jelo.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.

PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.

POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.

MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a jeftin i sočan, nećete osetiti da nedostaje meso
Ukusno jelo idealno za dane posta, a pravi raj za nepca.
- 1 glavica karfiola
- 2 kašike margarina
- 2 kašike brašna
- 500 ml sojinog mleka
- 100 g biljnog kačkavalja
- so
- biber po ukusu
- prstohvat muskantnog oraščića
- 2 kašike prezli
Za dekoraciju:
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu prokuvajte sa malo soli u velikom loncu, pa skuvajte cvetove karfiola 5 do 7 minuta, dok ne omekšaju. Procedite karfiol, pa ga ostavite sa strane. Otopite maslac u tiganju na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte, sve dok ne dobijete zapršku. Kuvajte dva minuta, uz postepeno dodavanje brašna i neprestano mešanje. Kuvajte sos oko 5 do 7 minuta, dok se ne zgusne. Onda dodajte rendani sir, biber, so i muskantni oraščić. Mešajte dok se sir ne otopi i sos ne postane gladak. U pleh obložen pek papirom stavite kuvani karfiol, pa ga prelijte bešamel sosom. Pospite prezlama i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi, pa ukrasite svežim peršunom.

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Evo u koje svrhe se koristi sredstvo koje se nalazilo pored Narodne skupštine (VIDEO)
PRSA U PRSA! Matora i Stefani u novom klinču oko intime, Grujićeva smatra da se Tomićeva PONOSI stvarima koje ne treba (VIDEO)

Dnevni horoskop za četvrtak, 27. mart: Škorpije će se transformisati, Bikovima stiže novac, a ostalima?

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a na Salonu automobila u Beogradu: Bezbednost u saobraćaju je naš prioritet

SNIMAK IZ ODŽAKA: Vođa protesta Miletić beži sa mesta zločina nakon što je upucao čoveka (VIDEO)

Masovni protesti u Gazi protiv Hamasa! Ljudi besni i umorni na ulicama, traže samo jedno! (FOTO/VIDEO)

PLJESKAVICE NA VODI Toliko su sočne i ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.

ZAPEČENA PILETINA SA JOGURTOM I KAČKAVALJEM Slasno jelo u pravoj eksploziji ukusa, bićete oduševljeni
Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.

BAKLAVA GNEZDA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Očaravajuća poslastica ukusa koji govori 1000 jezika.

BRZI KREKERI SA SIROM Savršeni za užinu ili večeru, a gotovi očas posla
Prave se brzo i lako, a još bolji od onih kupovnih.

KUPUS ČORBA NA VODI Ukusna i dijetalna, osvežiće vas u trenu
Pravi se lako, a lagana i ukusna.
Komentari (0)