ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak
Ukusno i slasno , a posno jelo.

Potrebno je:
- 1 glavica karfiola
- 2 kašike margarina
- 2 kašike brašna
- 500 ml sojinog mleka
- 100 g biljnog kačkavalja
- so
- biber po ukusu
- prstohvat muskantnog oraščića
- 2 kašike prezli
Za dekoraciju:
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu prokuvajte sa malo soli u velikom loncu, pa skuvajte cvetove karfiola 5 do 7 minuta, dok ne omekšaju. Procedite karfiol, pa ga ostavite sa strane. Otopite maslac u tiganju na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte, sve dok ne dobijete zapršku. Kuvajte dva minuta, uz postepeno dodavanje brašna i neprestano mešanje. Kuvajte sos oko 5 do 7 minuta, dok se ne zgusne. Onda dodajte rendani sir, biber, so i muskantni oraščić. Mešajte dok se sir ne otopi i sos ne postane gladak. U pleh obložen pek papirom stavite kuvani karfiol, pa ga prelijte bešamel sosom. Pospite prezlama i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi, pa ukrasite svežim peršunom.
Možda vas zanima:

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.


KREMASTA FUNGI PASTA Posno jelo iz italijanske kuhinje koje greje dušu i telo
Služite uz sos po želji.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)