ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak
Ukusno i slasno , a posno jelo.
Potrebno je:
- 1 glavica karfiola
- 2 kašike margarina
- 2 kašike brašna
- 500 ml sojinog mleka
- 100 g biljnog kačkavalja
- so
- biber po ukusu
- prstohvat muskantnog oraščića
- 2 kašike prezli
Za dekoraciju:
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu prokuvajte sa malo soli u velikom loncu, pa skuvajte cvetove karfiola 5 do 7 minuta, dok ne omekšaju. Procedite karfiol, pa ga ostavite sa strane. Otopite maslac u tiganju na srednjoj temperaturi, pa dodajte brašno i mešajte, sve dok ne dobijete zapršku. Kuvajte dva minuta, uz postepeno dodavanje brašna i neprestano mešanje. Kuvajte sos oko 5 do 7 minuta, dok se ne zgusne. Onda dodajte rendani sir, biber, so i muskantni oraščić. Mešajte dok se sir ne otopi i sos ne postane gladak. U pleh obložen pek papirom stavite kuvani karfiol, pa ga prelijte bešamel sosom. Pospite prezlama i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi, pa ukrasite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)