DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KAKO DA HLEB PONOVO BUDE SVEŽ I HRSKAV? Primenite ovaj jednostavan trik, bićete oduševljeni
Trik je jednostavan, a hleb će biti kao tek kupljen.

MCHADI Gruzijski kukuruzni hleb sa sirom mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA Pravi se lako, a mekan kao duša
Služite uz prilog po želji.
- 400 g batata
- 250 g šećera
- 120 g biljnog ulja
- 80 ml vode
- 2 jaja
- 220 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskantnog oraščića
- so
- 100 g oraha
Priprema:
Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!

SOČNI POTAŽ OD KARFIOLA Zdrav i ukusan, a greje dušu i telo
Sočan i ukusan, pravićete stalno.

JOGURT PITA BEZ KORA Sa sočnim filom i savršenim ukusom, a gotova začas
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

PALAČINKE OD KROMPIRA Slani specijalitet sa šunkom koji budi sva čula
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.

POSNE ČOKOLADNE KOCKE Jednostavan desert skupog ukusa
Neodoljiv kolač sa orasima savršeno ide uz šolju kafe.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.
Komentari (0)