DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

hleb od batata
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 400 g batata
  • 250 g šećera
  • 120 g biljnog ulja
  • 80 ml vode
  • 2 jaja 
  • 220 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muskantnog oraščića
  • so
  • 100 g oraha

Priprema:

Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!

 

Brze i slasne pogačice 😍 Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Priprema: Pomešajte jaje, kvasac i toplo mleko, ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite 20 min. Razvucite testo, secite trakice, premažite uljem i motajte u krug. Poređajte na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 200°C. Poslužite tople i uživajte! #mojatrpeza #recept #pogacice #pecivo #fypシ゚viral #fypシ゚ #fyp #foryoupage #viraltiktok ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS Watch on TikTok

 

Komentari (0)