DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 400 g batata
- 250 g šećera
- 120 g biljnog ulja
- 80 ml vode
- 2 jaja
- 220 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskantnog oraščića
- so
- 100 g oraha
Priprema:
Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)