DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

Potrebno je:
- 400 g batata
- 250 g šećera
- 120 g biljnog ulja
- 80 ml vode
- 2 jaja
- 220 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskantnog oraščića
- so
- 100 g oraha
Priprema:
Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

KAKO DA HLEB PONOVO BUDE SVEŽ I HRSKAV? Primenite ovaj jednostavan trik, bićete oduševljeni
Trik je jednostavan, a hleb će biti kao tek kupljen.

MCHADI Gruzijski kukuruzni hleb sa sirom mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)