BRZI KREKERI SA SIROM Savršeni za užinu ili večeru, a gotovi očas posla
Prave se brzo i lako, a još bolji od onih kupovnih.

Potrebno je:
- 500 svežeg sira
- 500 g pšeničnog oštrog brašna
- 250 g domaće svinjske masti
- so
Za premaz
- 1 jaje
- so
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mast sir, so i brašno, pa prstima izmrvite. Zatim umesite glatko testo pa ga ostavite da odmara pola sata na hladnom. Onda ga razvaljajte na pola prsta debljine. Režite krekere, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Umutite jaja sa prstohvatom soli, pa time premažite krekere. Pospite susamom. Pecite krekere 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Kataklizma u regionu; Popljavljeno 800 objekata – Proglašeno vanredno stanje FOTO

SILVIJU BALAĆE: FKSB i Kluž gazde u svojim gradovima

JUČE JE LAGANO DOŠLO: Tip predlog za "sigurica tiket" sa četiri realne kvote

ZGRADA SE RUŠI, DOK LJUDI STOJE ISPOD NJE! Jeziv snimak iz Bangkoka, broj poginulih RASTE (FOTO/VIDEO)
KAD JE PRAVO VREME DA ZAMENITE GUME? Nema potrebe da žurite sa tim, debelo će vas koštati ako vas ovo snađe

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Novi sporan penal za Real – "Loš osećaj"

SAVA RASTE 2 CENTIMETARA SVAKI SAT: Kritično stanje u Republici Srpskoj, proglašena vandredna situacija u Gradiški

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)