BAKLAVA GNEZDA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Očaravajuća poslastica ukusa koji govori 1000 jezika.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g seckanih oraha + 240 g za punjenje gnezda
- 120 g rastopljenog putera
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Otopite puter pa ga ostavite sa strane. Koru obilno premažite otopljenim puterom, pa stavite dve kore preko nje. Takođe premažite otopljenim puterom. Potom pospite seckanim i mlevenim orasima po vrhu. Iglu za pletenje stavite na ivicu koja vam je najbliža, pa počnite da umotavate kore u pravcu od vas. Zarolaje čvrsto, sve dok ne dođete do drugog kraja. Stanite da rolate kada vam ostane oko 2 cm do kraja. Gurnite obe strane umotane baklave ka sredini, pa polako izvadite iglu. Uzmite svaki kraj i formirajte da naprave krug, pa lagano pritisnite da spojite krajeve. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Svaku sredinu lešnik gnezda napunite sa 240 g oraha. Premažite ostatkom otopljenog putera. Pecite 25 minuta do pola sata u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)