BAKLAVA GNEZDA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Očaravajuća poslastica ukusa koji govori 1000 jezika.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BAKLAVA PRELIVENA MLEKOM Kremasta poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Još slađa i sočnija, najbolje odmah stavite duplu meru.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
- 500 g kora za pitu
- 350 g seckanih oraha + 240 g za punjenje gnezda
- 120 g rastopljenog putera
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Otopite puter pa ga ostavite sa strane. Koru obilno premažite otopljenim puterom, pa stavite dve kore preko nje. Takođe premažite otopljenim puterom. Potom pospite seckanim i mlevenim orasima po vrhu. Iglu za pletenje stavite na ivicu koja vam je najbliža, pa počnite da umotavate kore u pravcu od vas. Zarolaje čvrsto, sve dok ne dođete do drugog kraja. Stanite da rolate kada vam ostane oko 2 cm do kraja. Gurnite obe strane umotane baklave ka sredini, pa polako izvadite iglu. Uzmite svaki kraj i formirajte da naprave krug, pa lagano pritisnite da spojite krajeve. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Svaku sredinu lešnik gnezda napunite sa 240 g oraha. Premažite ostatkom otopljenog putera. Pecite 25 minuta do pola sata u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, dok ne porumeni.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.
Komentari (0)