BAKLAVA GNEZDA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Očaravajuća poslastica ukusa koji govori 1000 jezika.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g seckanih oraha + 240 g za punjenje gnezda
- 120 g rastopljenog putera
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Otopite puter pa ga ostavite sa strane. Koru obilno premažite otopljenim puterom, pa stavite dve kore preko nje. Takođe premažite otopljenim puterom. Potom pospite seckanim i mlevenim orasima po vrhu. Iglu za pletenje stavite na ivicu koja vam je najbliža, pa počnite da umotavate kore u pravcu od vas. Zarolaje čvrsto, sve dok ne dođete do drugog kraja. Stanite da rolate kada vam ostane oko 2 cm do kraja. Gurnite obe strane umotane baklave ka sredini, pa polako izvadite iglu. Uzmite svaki kraj i formirajte da naprave krug, pa lagano pritisnite da spojite krajeve. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Svaku sredinu lešnik gnezda napunite sa 240 g oraha. Premažite ostatkom otopljenog putera. Pecite 25 minuta do pola sata u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)