POSNA KROMPIRUŠA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, bićete oduševljeni

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, prste da poližete.

posna krompiruša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg 600 g krompira
  • 600 g kora
  • 2 srednje glavice luka
  • ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Isecite krompir na kockice, kao i luk. Pržite na ulju dok ne omekša. Posolite i pobiberite. Pomešajte 3 kašike ulja sa pola čaše mineralne vode, da dobijete preliv. Uzmite po 2 kore pa ih premažite sa prelivom. Stavljajte fil na početak kore po dužini, pa rolajte u krug. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materija. Premađite ostatkom preliva i prebacite u pleh obložen pek papirom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Skinite foliju i dopecite još 5 minuta. Izvadite krompirušu i prekrijte krpom.

@moja.trpeza VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading