POSNA KROMPIRUŠA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, bićete oduševljeni
Sočna i slasna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1 kg 600 g krompira
- 600 g kora
- 2 srednje glavice luka
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Isecite krompir na kockice, kao i luk. Pržite na ulju dok ne omekša. Posolite i pobiberite. Pomešajte 3 kašike ulja sa pola čaše mineralne vode, da dobijete preliv. Uzmite po 2 kore pa ih premažite sa prelivom. Stavljajte fil na početak kore po dužini, pa rolajte u krug. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materija. Premađite ostatkom preliva i prebacite u pleh obložen pek papirom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Skinite foliju i dopecite još 5 minuta. Izvadite krompirušu i prekrijte krpom.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
BRZA PITA SA KROMPIROM ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a i sit bi je jeo
Sočna i slasna, po ukusu joj nema ravne.
POSNA KROMPIRUŠA IZ TIGANJA Topla, mekana i hrskava, a ne zahteva ni truda ni vremena
Priprema je jednostavna, a razvaljuje ukusom.
POSNA KROMPIRUŠA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)