GURMANSKE NJOKE SA SLANINOM I SOSOM Ovako slasne do sada niste jeli
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

Potrebno je:
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr slanine
- kašičica belog luka u prahu
- 100 gr kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
U šerpi sa slanom vodom zakuvajte njoke. Kad proključa, skinite sa šporeta. Ostavite u vodi još 10 minuta njoke pa ih procedite. U zagrejanom tiganju propržite sitno seckanu slaninu, sitno , beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i 50 g rendanog kačkavalja, pa mešajte sve dok se kačkavalj ne otopi. Dodajte kuvane njoke u sos pa sve dobro promešajte. Bon appetit!

A, imala je sve: Slavna manekenka vodila je naizgled savršen život, ali iza sjaja skrivao se pakao

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

SPOMEN-PARKU ZASLUŽENI TRETMAN: Kraljevčani planiraju nastavak uređenja "Groblja streljanih 1941." (FOTO)

"Pljušte" suspenzije u NBA ligi

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

DILEME VIŠE NEMA Petrovićeve partije oduševile evropskog giganta, Srbin zna gde će braniti naredne sezone

SEDNICA ZAKAZANA ZA 8. APRIL: Savet bezbednosti UN o šestomesečnom izveštaju Gutereša o radu Unmik-a

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

FANTASTIČNA IDEJA Srbija hoće Evropsko prvenstvo 2028. godine
Žena (63) izvučena ispod ruševina nakon zemljotresa posle 91 sata: Čudo u Mjanmaru

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)