GURMANSKE NJOKE SA SLANINOM I SOSOM Ovako slasne do sada niste jeli
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr slanine
- kašičica belog luka u prahu
- 100 gr kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
U šerpi sa slanom vodom zakuvajte njoke. Kad proključa, skinite sa šporeta. Ostavite u vodi još 10 minuta njoke pa ih procedite. U zagrejanom tiganju propržite sitno seckanu slaninu, sitno , beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i 50 g rendanog kačkavalja, pa mešajte sve dok se kačkavalj ne otopi. Dodajte kuvane njoke u sos pa sve dobro promešajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SLANINOM Brzo jelo koje greje dušu i telo, a super predlog za večeru
Samo dodajte sos po želji.
NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.
NJOKE SA SLANINOM Ukusno jelo držaće vas dugo sitim, a nikad slasnije
U savršenom spoju sa paradajz sosom, za prave gurmane.
NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)