NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

KROFNE OD OVSENIH PAHULJICA Drugačije i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept
Potpuno drugačije i neodoljive, za pravo uživanje.

ČOKOLADNE KROFNE Mekane kao duša i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasične krofne, ove čokoladne ćete obožavati.
- 200 g mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike šećera
- 180 ml jogurta
- 1 celo jaje
- prstohvat soli
- na vrh kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
- ulje za prženje
Priprema
Umutite jaje, pa dodajte uz mešanje jogurt, šećer i vanilin šećer i so. Potom postepeno, uz mešanje dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i cimetom. Treba da dobijete gusto testo. Sipajte dosta ulja u dublji tiganj ili lonac. Treba da ga bude toliko da fritule plivaju u njemu i ne dodiruju dno. Uključite da se greje. Kad ulje bude dobro zagrejano, vadite kašikom testo i spuštajte ih u ulje da se prže na srednjoj temperaturi. Da vam ne bi bile rogate, odnosno da ne bi ostali hrskavi delovi koji štrče i da dobijete savršeno glatke i okruglaste fritule, najpre umočite kašiku u vrelo ulje i potom uzimajte testo - ono će na taj način samo skliznuti s kašike i neće se razvlačiti i formirati rogići. Pržite dok ne porumeni lepo, pa okrenite na drugu stranu. Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
ZGROŽEN! Kristijan razočaran higijenom u kući: Ne mogu da verujem da su sudove doveli u ovaj stadijum! ZA BACANJE SU (VIDEO)

Kontraofanziva je propala; Samleveni su FOTO/VIDEO

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

TALASI VISOKI 5,5 METARA UDARALI O OBALU SIDNEJA: "Ovo je zastrašujuće - nisam video ništa slično za 50 godina" (VIDEO)

STIŽU KRUPA I PLjUSKOVI SNEGA, EVO I KADA: Otkrivamo o kakvim pojavama je reč (FOTO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

JUVE PRAVI ZEMLJOTRES Vlahović postaje deo ogromne trampe

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

VIŠE NISU MOGLI DA TRPE Slavni klub tužio sopstvene navijače

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Komentari (0)