NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.
Potrebno je:
- 200 g mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike šećera
- 180 ml jogurta
- 1 celo jaje
- prstohvat soli
- na vrh kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
- ulje za prženje
Priprema
Umutite jaje, pa dodajte uz mešanje jogurt, šećer i vanilin šećer i so. Potom postepeno, uz mešanje dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i cimetom. Treba da dobijete gusto testo. Sipajte dosta ulja u dublji tiganj ili lonac. Treba da ga bude toliko da fritule plivaju u njemu i ne dodiruju dno. Uključite da se greje. Kad ulje bude dobro zagrejano, vadite kašikom testo i spuštajte ih u ulje da se prže na srednjoj temperaturi. Da vam ne bi bile rogate, odnosno da ne bi ostali hrskavi delovi koji štrče i da dobijete savršeno glatke i okruglaste fritule, najpre umočite kašiku u vrelo ulje i potom uzimajte testo - ono će na taj način samo skliznuti s kašike i neće se razvlačiti i formirati rogići. Pržite dok ne porumeni lepo, pa okrenite na drugu stranu. Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)