POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.
Potrebno je:
- 700 g lisnatog testa
- 30 ml paradajz sosa
- 150-200 g šampinjona
- 200 g biljnog sira
- 2 kašike kečapa
- origano po ukusu
- malo ulja i vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite list lisnatog testa, pa ga razvucite na dugačke trake. Premažite sa malo paradajz sosa i kečapa, pa preko poređajte sitno sečene šampinjone. Postupak ponovite sa biljnim sirom. Pospite origanom. Zatim, trake motajte u pužiće. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI PICA PUŽIĆI Mekani kao duša i slasni, smažu se za tren oka
Sočni i slasni, prste da poližete.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)