POSNI PUŽIĆI SA ORASIMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju sojinog mleka ili kafe.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice šećera
- 200 ml mlake vode
- 150 ml mlakog sojinog mleka
- 80 ml ulja
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml sojinog mleka
- 4 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, suvi kvasac, so, šećer, vodu, sojino mleko i ulje, pa zamesite mekano testo. Ostavite testo sat vremena da naraste. Zatim ga premesite, pa ostavite 10 minuta da odmara. Razvucite u oblik pravougaonika. Vrućim sojinim mlekom poparite orahe, pa dodajte šećer i promešajte. Premažite filom testo, pa ga urolajte i isecite rolnice. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)