POSNI PUŽIĆI SA ORASIMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju sojinog mleka ili kafe.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Prave se lako, a ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz kafu.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Slasne i drugačije, a osvajaju od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
- 600 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice šećera
- 200 ml mlake vode
- 150 ml mlakog sojinog mleka
- 80 ml ulja
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml sojinog mleka
- 4 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, suvi kvasac, so, šećer, vodu, sojino mleko i ulje, pa zamesite mekano testo. Ostavite testo sat vremena da naraste. Zatim ga premesite, pa ostavite 10 minuta da odmara. Razvucite u oblik pravougaonika. Vrućim sojinim mlekom poparite orahe, pa dodajte šećer i promešajte. Premažite filom testo, pa ga urolajte i isecite rolnice. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pravi raj za nepca, a meso se lepi za prste
Slasne i pikantne, ovakve do sada niste jeli.

AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.

SOČNI GULAŠ Po receptu bez mane, pravi raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
U savršenom spoju ukusa, prste da poližete.
Komentari (0)