POSNI PUŽIĆI SA ORASIMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju sojinog mleka ili kafe.

Potrebno je:
- 600 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice šećera
- 200 ml mlake vode
- 150 ml mlakog sojinog mleka
- 80 ml ulja
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml sojinog mleka
- 4 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, suvi kvasac, so, šećer, vodu, sojino mleko i ulje, pa zamesite mekano testo. Ostavite testo sat vremena da naraste. Zatim ga premesite, pa ostavite 10 minuta da odmara. Razvucite u oblik pravougaonika. Vrućim sojinim mlekom poparite orahe, pa dodajte šećer i promešajte. Premažite filom testo, pa ga urolajte i isecite rolnice. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)