POSNI PUŽIĆI SA ORASIMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju sojinog mleka ili kafe.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice šećera
- 200 ml mlake vode
- 150 ml mlakog sojinog mleka
- 80 ml ulja
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml sojinog mleka
- 4 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, suvi kvasac, so, šećer, vodu, sojino mleko i ulje, pa zamesite mekano testo. Ostavite testo sat vremena da naraste. Zatim ga premesite, pa ostavite 10 minuta da odmara. Razvucite u oblik pravougaonika. Vrućim sojinim mlekom poparite orahe, pa dodajte šećer i promešajte. Premažite filom testo, pa ga urolajte i isecite rolnice. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)