DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

domaći kikiriki puter
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g kikirikija
  • 5 kašika ulja
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 2 kašičice meda
  • prstohvat soli

Priprema:

Kikiriki u plehu stavite u hladnu rernu, i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Potom ga ohladite i sameljite. Zatim, dodajte med, šećer u prahu, so i ulje. Opet sameljite dok ne dobijete pastu. Stavite kikiriki puter u čistu teglu sa poklopcem.

 

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

 

Komentari (0)