DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Biće kremast i slasan, prste da poližete
Puter možete da čuvate do nedelju dana na sobnoj temperaturi.
Potrebno je:
- 500 g kikirikija
- 5 kašika ulja
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice meda
- prstohvat soli
Priprema:
Pecite kikiriki 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, uz povremeno mešanje.Onda ga ohladite i izmeljite. Dodajte šećer u prahu, med, so i ulje, pa sameljite dok ne dobijete pastu. Sipajte u čistu teglu pa poklopite.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Ni malo ne zaostaje za kupovnim, a zdrav i slasan
Kikiriki puter možete do 3 meseca da držite u frižideru.
DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Gotov začas, mnogo jeftiniji a još ukusniji od kupovnog
Trebaće vam 5 minuta, blender i 2 sastojka. Gotov kikiriki puter mažite na hleb ili služite kao prilog.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Namažite ga na hleb ili dodajte palačinkama, daće šmek svakom jelu
Ukusan i zdrav, možete da ga mažete na tost i jedete za doručak.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)