POSNE PUNJENE TIKVICE SA PARADAJZOM IZ RERNE Sočno i zasitno posno jelo koje greje dušu i telo
Toliko su ukusne da ćete da zaboravite da nedostaje meso.
Potrebno je:
- 1 kg tikvica
- 4-5 komada čeri paradajza
- 3 supene kašike pirinča
- 1/2 litre paradajz soka
- mirođija
- so
- biber
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštitte i izdubite tkvice. Na malo ulja prodinstajte crni luk, pa dodajte sitno sečeni čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i dobro oprani pirinač. Nakon što pirinač omekša, dodajte začine. Napunite tikvice pripremljenom smesom. Poređajte u vatrostalnu činiju, pa prelijte paradajz sokom, a onda i čašom vode. Pecite punjene tikvice 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE TIKVICE Po teta Staninom receptu za početnike, po ukusu im nema ravnih
Mekane i sočne, za ručak koji se pamti.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)