POSNE PUNJENE TIKVICE SA PARADAJZOM IZ RERNE Sočno i zasitno posno jelo koje greje dušu i telo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Toliko su ukusne da ćete da zaboravite da nedostaje meso.

posne punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg tikvica
  • 4-5 komada čeri paradajza
  • 3 supene kašike pirinča
  • 1/2 litre paradajz soka
  • mirođija
  • so
  • biber
  • 1 glavica crnog luka

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštitte i izdubite tkvice. Na malo ulja prodinstajte crni luk, pa dodajte sitno sečeni čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i dobro oprani pirinač. Nakon što pirinač omekša, dodajte začine. Napunite tikvice pripremljenom smesom. Poređajte u vatrostalnu činiju, pa prelijte paradajz sokom, a onda i čašom vode. Pecite punjene tikvice 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)