PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 4 srednje tikvice
  • 200 g pirinča
  • glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 200 g mlevenog mesa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 100 ml ulja
  • so i biber
  • peršun ili drugi začini po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice pa ih presecite napola po dužini. Smesu tikvica izdubite kašikom, uz  ostavljanje oko 1 cm mesa uz koru. Onda izdubljeni deo sitno iseckajte. Zatim, sitno iseckajte crni luk i beli luk. Narendajte šargarepu, a papriku iseckajte na sitne komade. Propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, šargarepu, papriku i izdubljene tikvice pa pržite još nekoliko minuta. Onda dodajte mleveno meso. Dodajte paradajz pire i pirinač, i dobro izmešajte. Posolite i pobiberite, pa umešajte seckan peršun i začine. Pripremljenim filom napunite tikvice pa ređajte u pleh obložen pek-papirom. Prelijte sa malo ulja pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta. Pečene tikvice izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

Komentari (0)