PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.

PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.
- 4 srednje tikvice
- 200 g pirinča
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 200 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml ulja
- so i biber
- peršun ili drugi začini po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice pa ih presecite napola po dužini. Smesu tikvica izdubite kašikom, uz ostavljanje oko 1 cm mesa uz koru. Onda izdubljeni deo sitno iseckajte. Zatim, sitno iseckajte crni luk i beli luk. Narendajte šargarepu, a papriku iseckajte na sitne komade. Propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, šargarepu, papriku i izdubljene tikvice pa pržite još nekoliko minuta. Onda dodajte mleveno meso. Dodajte paradajz pire i pirinač, i dobro izmešajte. Posolite i pobiberite, pa umešajte seckan peršun i začine. Pripremljenim filom napunite tikvice pa ređajte u pleh obložen pek-papirom. Prelijte sa malo ulja pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta. Pečene tikvice izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.

POSNA PAŠTETA OD OSLIĆA I ORAHA Slasna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Gotova začas, a aromatična i ukusna.

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

JANIJA SA BUKOVAČOM I PIRINČEM Aromatični specijalitet posan na vodi, ukusa koji priča priče
Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi sva čula.

POSNI SATARAŠ Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)