PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Potrebno je:
- 4 srednje tikvice
- 200 g pirinča
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 200 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml ulja
- so i biber
- peršun ili drugi začini po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice pa ih presecite napola po dužini. Smesu tikvica izdubite kašikom, uz ostavljanje oko 1 cm mesa uz koru. Onda izdubljeni deo sitno iseckajte. Zatim, sitno iseckajte crni luk i beli luk. Narendajte šargarepu, a papriku iseckajte na sitne komade. Propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, šargarepu, papriku i izdubljene tikvice pa pržite još nekoliko minuta. Onda dodajte mleveno meso. Dodajte paradajz pire i pirinač, i dobro izmešajte. Posolite i pobiberite, pa umešajte seckan peršun i začine. Pripremljenim filom napunite tikvice pa ređajte u pleh obložen pek-papirom. Prelijte sa malo ulja pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta. Pečene tikvice izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.
Možda vas zanima:
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, savršen ručak za vikend
Ručak koji će porodica obožavati.
PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)