ZAPEČENI MLINCI SA ĆURETINOM Po starom receptu iz mamine sveske, miriše na domaću kuhinju

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo.

mlinci sa ćuretinom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g ćurećeg filea
  • 500 g mlinaca
  • 550 ml pilećeg ili ćurećeg bujona
  • pola kocke za supu
  • kisela pavlaka
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • sveže samleveni biber 
  • so
  • ulje 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šnicle izmasirajte prstima, pa ih po potrebi izlupajte čekićem, posolite i pobiberite. Pržite šnicle sa obe strane po par minuta, pa ih isecite po širini na trake. Pustite bujon da proključa, pa dodajte pola kocke za supu. Izlomite mlince na manje komade. Bujon sipajte u veću šerpu, pa dodajte polovinu mlinaca. Izvadite i ponovite postupak sa preostalim mlincima. Pomešajte pavlake za kuvanje. Na dno vatrostalne posude sipajte malo ulja pa mlince, umućenu pavlaku, malo sečnog mesa, pavlaku, mlince, pavlaku. Izrendajte 150 g kačkavalja. Pecite mlince 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i pospite ostatkom kačkavalja. Prijatno!

Komentari (0)