MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa

Ivana Pavlović

09:06

Sezonski recepti 0

Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.

medovik torta
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 najmanja kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
  • pola kašičice cimeta
  • 600-650 g glatkog brašna

Fil:

  • 950 g kisele pavlake
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica arome vanile

Priprema:

Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati sve ostale sastojke sem brašna. Staviti na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni, skinite sa ringle. Dok je toplo umešati brašno, lepo sjediniti. Brašno postepeno dodavati dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podeliti na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Rasklagijati između 2 pek-papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice peći na prevrnutom plehu, 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešajte kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru ide 2,3 kašike fila. Poslednju koricu izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite.

Komentari (0)

Loading