NEPEČENA MAK TORTICA ZA USKRS Brza poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog maka
- 230 g šećera
- 4 kašike griza
- 650 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 200 g putera
- 450 g mlevenog keksa
Za ganaš:
- 150 g mlečne čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpici zakuvajte mak, šećer, vanilin-šećer, griz i mleko. Promešajte povremeno, pa kada se smesa zgusne, sklonite s vatre. Onda dodajte puter i mešajte. Dodajte i mleveni keks, pa utapkajte u kalup i stavite u frižider. Zasebno zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte. Glazuru nanesite preko torte, pa vratite u frižider da se sve stegne.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)