NEPEČENA MAK TORTICA ZA USKRS Brza poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

nepečena torta sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g mlevenog maka
  • 230 g šećera
  • 4 kašike griza
  • 650 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g putera
  • 450 g mlevenog keksa

Za ganaš:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 70 ml slatke pavlake

Priprema:

U šerpici zakuvajte mak, šećer, vanilin-šećer, griz i mleko. Promešajte povremeno, pa kada se smesa zgusne, sklonite s vatre. Onda dodajte puter i mešajte. Dodajte i mleveni keks, pa utapkajte u kalup i stavite u frižider. Zasebno zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte. Glazuru nanesite preko torte, pa vratite u frižider da se sve stegne. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading