NEPEČENA MAK TORTICA ZA USKRS Brza poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

Potrebno je:
- 200 g mlevenog maka
- 230 g šećera
- 4 kašike griza
- 650 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 200 g putera
- 450 g mlevenog keksa
Za ganaš:
- 150 g mlečne čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpici zakuvajte mak, šećer, vanilin-šećer, griz i mleko. Promešajte povremeno, pa kada se smesa zgusne, sklonite s vatre. Onda dodajte puter i mešajte. Dodajte i mleveni keks, pa utapkajte u kalup i stavite u frižider. Zasebno zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte. Glazuru nanesite preko torte, pa vratite u frižider da se sve stegne.
Možda vas zanima:

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)