USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 1,5 kg brašna
- 240 g šećera
- 1 kašika instant kvasca
- rendana korica 1 pomorandže
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 1 kašika soli
- 120 ml mleka
- 120 ml vode
- 120 g putera
- 3 jajeta
Dodatno:
- jedno jaje razmućeno sa malo mleka ili vode
- šarene mrvice za kolače
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U šerpi zagrejte mleko, vodu i puter, pa pustite da se krčka tek toliko da se puter otopi, pa prohladite na sobnoj temperaturi. U jednoj posudi sjedinite brašno, šećer, kvasac i koricu pomorandže. Promešajte brzo da se sjedine,pa dodajte toplo mleko i mešavinu putera, jaja i vanilin ekstrakt. Zamesite testo dok ne bude lepljio na dodir. Onda ga poklopite i ostavite da naraste. Dva pleha obložite pek papirom. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa podelite na 4 dela. Dva komada umotajte u konopac, pa pažljivo uvrnite zajedno. Onda stisnite krajeve da napravite krug i prebacite na pripremljeni pleh za pečenje.Pokrijte krpom i ostavite tako 45 minuta. Jajima premažite, pa pospite šarenim mrvicama. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se potpuno prohlade. Stavite po tri tvrdo kuvana jaja na svaki hleb.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)