USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.

uskršnji italijanski hleb
Printscreen

Potrebno je:

  • 1,5 kg brašna
  • 240 g šećera
  • 1 kašika instant kvasca
  • rendana korica 1 pomorandže
  • 1 kašika vanilinog ekstrakta
  • 1 kašika soli
  • 120 ml mleka
  • 120 ml vode
  • 120 g putera
  • 3 jajeta

Dodatno:

  • jedno jaje razmućeno sa malo mleka ili vode
  • šarene mrvice za kolače
  • 6 tvrdo kuvanih jaja
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 176 stepeni. U šerpi zagrejte mleko, vodu i puter, pa pustite da se krčka tek toliko da se puter otopi, pa prohladite na sobnoj temperaturi. U jednoj posudi sjedinite brašno, šećer, kvasac i koricu pomorandže. Promešajte brzo da se sjedine,pa dodajte toplo mleko i mešavinu putera, jaja i vanilin ekstrakt. Zamesite testo dok ne bude lepljio na dodir. Onda ga poklopite i ostavite da naraste. Dva pleha obložite pek papirom. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa podelite na 4 dela. Dva komada umotajte u konopac, pa pažljivo uvrnite zajedno. Onda stisnite krajeve da napravite krug i prebacite na pripremljeni pleh za pečenje.Pokrijte krpom i ostavite tako 45 minuta. Jajima premažite, pa pospite šarenim mrvicama. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se potpuno prohlade. Stavite po tri tvrdo kuvana jaja na svaki hleb.

Komentari (0)

Loading