USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 1,5 kg brašna
- 240 g šećera
- 1 kašika instant kvasca
- rendana korica 1 pomorandže
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 1 kašika soli
- 120 ml mleka
- 120 ml vode
- 120 g putera
- 3 jajeta
Dodatno:
- jedno jaje razmućeno sa malo mleka ili vode
- šarene mrvice za kolače
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U šerpi zagrejte mleko, vodu i puter, pa pustite da se krčka tek toliko da se puter otopi, pa prohladite na sobnoj temperaturi. U jednoj posudi sjedinite brašno, šećer, kvasac i koricu pomorandže. Promešajte brzo da se sjedine,pa dodajte toplo mleko i mešavinu putera, jaja i vanilin ekstrakt. Zamesite testo dok ne bude lepljio na dodir. Onda ga poklopite i ostavite da naraste. Dva pleha obložite pek papirom. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa podelite na 4 dela. Dva komada umotajte u konopac, pa pažljivo uvrnite zajedno. Onda stisnite krajeve da napravite krug i prebacite na pripremljeni pleh za pečenje.Pokrijte krpom i ostavite tako 45 minuta. Jajima premažite, pa pospite šarenim mrvicama. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se potpuno prohlade. Stavite po tri tvrdo kuvana jaja na svaki hleb.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)