USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je:
- 1,5 kg brašna
- 240 g šećera
- 1 kašika instant kvasca
- rendana korica 1 pomorandže
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 1 kašika soli
- 120 ml mleka
- 120 ml vode
- 120 g putera
- 3 jajeta
Dodatno:
- jedno jaje razmućeno sa malo mleka ili vode
- šarene mrvice za kolače
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U šerpi zagrejte mleko, vodu i puter, pa pustite da se krčka tek toliko da se puter otopi, pa prohladite na sobnoj temperaturi. U jednoj posudi sjedinite brašno, šećer, kvasac i koricu pomorandže. Promešajte brzo da se sjedine,pa dodajte toplo mleko i mešavinu putera, jaja i vanilin ekstrakt. Zamesite testo dok ne bude lepljio na dodir. Onda ga poklopite i ostavite da naraste. Dva pleha obložite pek papirom. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa podelite na 4 dela. Dva komada umotajte u konopac, pa pažljivo uvrnite zajedno. Onda stisnite krajeve da napravite krug i prebacite na pripremljeni pleh za pečenje.Pokrijte krpom i ostavite tako 45 minuta. Jajima premažite, pa pospite šarenim mrvicama. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Pustite da se potpuno prohlade. Stavite po tri tvrdo kuvana jaja na svaki hleb.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)