USKRŠNJI HLEB U BUGARSKOJ Zaigrajte se praveći KOZUNAK sa najmlađima
I lepo izgleda i lepog je ukusa.
![USKRŠNJI HLEB U BUGARSKOJ Zaigrajte se praveći KOZUNAK sa najmlađima](/data/images/2023-04-13/51481_kozunak-bugarski-hleb-1391288231_f.jpg?timestamp=1681336800)
Bugarski hleb kozunak
Sastojci:
1 kg brašna
2 kašičice suvog kvasca
1 kašika meda
200 ml mleka
100 ml jogurta
3 jaja
3 žumanca
200 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
150 g putera
rendana kora limuna i pomorandže
suvo voće
Priprema:
U mlako mleko dodajte kašičicu šećera, suvi kvasac, 100 g brašna i dobro promešajte. Ostavite da se smesa udvostruči, promešajte i ostavite da opet naraste. Kvasac treba tri puta da nadođe. U činiju pomešajte jaja, šećer i med i blago žicom umutite. Dodajte jogurt, rendanu koru voća, vanilin šećer i nadošli kvasac, pa postepeno dodajte brašno i mesite. Nemojte tvrdo da ga zamesite, već pustite da se malo lepi za prste. Stavite testo u nauljenu posudu i opet ostavite da se smesa utrostruči. Blago umućeni puter dodajte testu, kao i suvo voće i mesite dok ne dobijete glatko testo. Trebaće vam oko pola sata. Vratite u činiju i ostavite da se utrostruči. Posle toga ga podelite na 9 jufkica. Od svake razvaljajte štapiće, pa napravite pletenicu. Premažite ih žumancima, pa ih pecite u plehu koji ste obložili papirom za pečenje oko 40 minuta na 170 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite](/data/images/2023-03-31/50149_shutterstock-1576909042_f.jpg)
IDEALNO KAO HLADNO PREDJELO Ako vam je ostalo višak jaja, evo rešenja kako da ih iskoristite
Lako i korisno rešenje.
![PEČENO PILE JE UVEK PUN POGODAK Ako ga pečete neki minut duže, za prste će vam se lepiti](/data/images/2023-04-13/51498_tofan-teodor-2hhq6nywsjo-unsplash_f.jpg)
JEDAN OD NAJLEPŠIH SPECIJALITETA Rolovana jagnjetina punjena predivnim nadevom osvojiće vas odmah!
Prepustite se čarima ovog jela.
![ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom](/data/images/2023-04-13/51509_shutterstock-2159692963_f.jpg)
ŠTO SE DUŽE SPREMA, TO JE UKUSNIJA Napravite jagnjeću kolenicu sa povrćem i pivom
Neodoljiv spoj ukusa i mirisa.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)