SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.
Potrebno je:
Za osnovu:
- 1 pakovanje piškota
- 100 ml mleka
Za krem:
- 500 g svežih jagoda
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 2 kesice vanilinog šećera
- 4 kašike šećera u prahu
- 1 kesica želatina
Za dekoraciju:
- rolnice po želji
- sveže jagode po želji
Priprema:
Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Zasebno sjedinite maskarpone, vanilin šećer i šećer u prahu. Pomešajte sa šlagom pa spojite sve u glatku masu. Operite jagode, pa ih iseckajte na komadiće. Napravite želatin po uputstvu sa kesice, pa dodajte u krem. Piškote kratko umačite u mleko, pa ređajte na dno kalupa sa obručem. Nanesite sloj krema, pa stavite deo jagoda. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Oko torte naređajte krem rolnice. Završite kremom, pa dekorišite celim jagodama. Ostavite bar 4 sata u frižideru, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
BELI EGIPAT TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Prepuna oraha, lešnika i kremastog fila
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
RABIN TORTA Pravi se od sastojaka koje već imate u kuhinji, a ukusom oduzima dah
Savršena za sve svečane prilike.
JUGOSLOVENSKA SVEČANA TORTA Sve domaćice su znale recept , a Titu je bila omiljena
Nema ko vam neće tražiti recept.
NOIR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bolja od svakog kolača, a gotova za pola sata
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)