SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

torta sa jagodama i piškotama
Printscreen

Potrebno je:

Za osnovu:

  • 1 pakovanje piškota
  • 100 ml mleka

Za krem:

  • 500 g svežih jagoda
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica želatina

Za dekoraciju:

  • rolnice po želji
  • sveže jagode po želji

Priprema:

Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Zasebno sjedinite maskarpone, vanilin šećer i šećer u prahu. Pomešajte sa šlagom pa spojite sve u glatku masu. Operite jagode, pa ih iseckajte na komadiće. Napravite želatin po uputstvu sa kesice, pa dodajte u krem. Piškote kratko umačite u mleko, pa ređajte na dno kalupa sa obručem. Nanesite sloj krema, pa stavite deo jagoda. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Oko torte naređajte krem rolnice. Završite kremom, pa dekorišite celim jagodama. Ostavite bar 4 sata u frižideru, a najbolje preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading