SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Služite uz krompir ili prilog po želji.

sremski paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1½ kg šarana
  • 5 glavica crnog luka
  • Ulje
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike crvene začinske paprika
  • celerov list
  • 2-3 dl soka od paradajza
  • 1 dl crvenog vina
  • biber

Priprema

Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.

Komentari (0)

Loading