KNEDLE SA ŠLJIVAMA Mirisni desert po bakinom receptu koji budi nostalgiju
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Knedle sa šljivama
Potrebno je:
Testo
- 400-500 g krompira
- 300-350 g brašna
- 50 g putera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika griza
- šljive
Za posipanje
- 250 g prezli
- 80 g braon šećera
Priprema:
Skuvajte krompir, pa dok je vruć dodajte vanilin šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spoljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa šećerom. Sačekajte da se ohlade. Prijatno.
Možda vas zanima:
LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MILUJU NEPCA Gotove očas posla, a bolje skoro niste jeli
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
GRIZ KNEDLE SA ŠLJIVAMA Baš kao one iz bakine kuhinje, pojedu se u slast
Mekane i sočne, zamirisaće cela kuća.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA SAVRŠENA VIKEND POSLASTICA Posle ručka uz šoljicu kafe, magija u svakom zalogaju
Mekane i mirisne, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)