SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

ćufte i pire krompir
Shutterstock

Potrebno je:

Za ćuftice:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 jaje ulje biber
  • 1 kašika seckanog peršuna mešavina začina

Za pire:

  • 500 g belog krompira
  • 1 kašika putera
  • 1 jaje mešavina začina

Za preliv:

  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 1 jaje
  • so po ukusu
  • 30 g parmezana

Ostali sastojci:

  • 1 kašika putera za premazivanje tepsije
  • 2 kašike prezli za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, mlevenu papriku, prezle, peršun i začine po ukusu. Oblikujte ćuftice, pa ih pržite na vrelom ulju sa svih strana. Ogulite i isecite krompir, pa ga obarite i procedite.Onda ga ispasirajte, pa sjedinite sa puterom, jajetom i začinima. Posudu premažite puterom, pa pospite prezlama. Zatim, rasporedite pire krompir u posu- du i poravnati ga plastičnom lopaticom. Ćuftice blago utisnite u pire, da polovina ostane na površini. Zasebno umutite pavlaku za kuvanje, jaje i parmezan, pa umešajte začine po ukusu. Smesu prelijte preko ćuftica. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading