SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
Za ćuftice:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 jaje ulje biber
- 1 kašika seckanog peršuna mešavina začina
Za pire:
- 500 g belog krompira
- 1 kašika putera
- 1 jaje mešavina začina
Za preliv:
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- so po ukusu
- 30 g parmezana
Ostali sastojci:
- 1 kašika putera za premazivanje tepsije
- 2 kašike prezli za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, mlevenu papriku, prezle, peršun i začine po ukusu. Oblikujte ćuftice, pa ih pržite na vrelom ulju sa svih strana. Ogulite i isecite krompir, pa ga obarite i procedite.Onda ga ispasirajte, pa sjedinite sa puterom, jajetom i začinima. Posudu premažite puterom, pa pospite prezlama. Zatim, rasporedite pire krompir u posu- du i poravnati ga plastičnom lopaticom. Ćuftice blago utisnite u pire, da polovina ostane na površini. Zasebno umutite pavlaku za kuvanje, jaje i parmezan, pa umešajte začine po ukusu. Smesu prelijte preko ćuftica. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)