PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

pica četri godišnja doba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 320 ml mlake vode
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • pola kašičice šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 6 kašika pasiranog paradajza
  • 250 g mocarele
  • 160 g šampinjona
  • 180 g srca artičoke
  • 70 g crnih maslina bez koštica
  • 4 velike kriške šunke

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite 5 minuta da se aktivira.  U velikoj vangli pomešajte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini, pa sipajte smesu vode i kvasca. Mesite testo 5 do 10 minuta, dok ne postane glatko i mekano. Dodajte maslinovo ulje u veliku čistu posudu i trljajte sve dok se zdjela ne prekrije. Oblikujte u kuglu, pa stavite u posudu. Vrh testa premažite malom količinom maslinovog ulja, pa pokrijte prozirnom folijom. Ostavite bar tri sata na toplom dok ne naraste. Testo podelite na pola. Pritisnite da dobijete krug, pa razvaljajte na oblik tepsije. U tepsiju obloženu pek papirom stavite picu, pa je premažite sa 3 kašika pasiranog paradajza. Nanesite polovinu mocarele. Dodajte nadeve na 4 dela pice. Pecite picu 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepenil.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading