PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 320 ml mlake vode
- 1 kašičica maslinovog ulja
- pola kašičice šećera
- 1 prstohvat soli
- 6 kašika pasiranog paradajza
- 250 g mocarele
- 160 g šampinjona
- 180 g srca artičoke
- 70 g crnih maslina bez koštica
- 4 velike kriške šunke
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite 5 minuta da se aktivira. U velikoj vangli pomešajte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini, pa sipajte smesu vode i kvasca. Mesite testo 5 do 10 minuta, dok ne postane glatko i mekano. Dodajte maslinovo ulje u veliku čistu posudu i trljajte sve dok se zdjela ne prekrije. Oblikujte u kuglu, pa stavite u posudu. Vrh testa premažite malom količinom maslinovog ulja, pa pokrijte prozirnom folijom. Ostavite bar tri sata na toplom dok ne naraste. Testo podelite na pola. Pritisnite da dobijete krug, pa razvaljajte na oblik tepsije. U tepsiju obloženu pek papirom stavite picu, pa je premažite sa 3 kašika pasiranog paradajza. Nanesite polovinu mocarele. Dodajte nadeve na 4 dela pice. Pecite picu 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepenil.
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)