KREMASTI PIRE OD GRAŠKA Drugačiji i preukusan, a super ide uz ribu ili meso
Savršen prilog oduševiće vas ukusom.
Potrebno je:
- 450 g graška
- 2 kašike ulja
- 4 čena belog luka
- suvi biljni začin
- biber
- so
Priprema:
Grašak sipajte u šerpu pa ga prelijte vodom. Začinite, pa dodajte dva čena belog luka. Pustite da se kuva oko 20 minuta, pa ga procedite. Odvojite od vode u kojoj se kuvao 150 ml, pa sipajte u čašu. Sipajte tu vodu u grašak, pa ga ispasirajte. Preostale čenove belog luka propržite na ulju, pa dodajte pire i mešajte nekoliko minuta.Posolite po ukusu.
Možda vas zanima:
KROMPIR PIRE Savršeno kremast i bez grudvica, super ide uz meso za ručak
Lagan i kremast, a pravi se lako.
PIRE OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Kremast i lagan, biće savršen prilog uz razna jela
Savršeno ide uz meso i ribu, a zdrav i pun vitamina.
PIRE OD KARFIOLA Lagan, kremast i zasitan, nećete moći da prestanete da ga jedete
Služite uz ribu ili jelo po želji.
PIRE OD KARFIOLA Sočan prilog koji super ide uz meso i ribu, a izuzetno zdrav
Kremast i lagan, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)