KREMASTI PIRE OD GRAŠKA Drugačiji i preukusan, a super ide uz ribu ili meso
Savršen prilog oduševiće vas ukusom.
Potrebno je:
- 450 g graška
- 2 kašike ulja
- 4 čena belog luka
- suvi biljni začin
- biber
- so
Priprema:
Grašak sipajte u šerpu pa ga prelijte vodom. Začinite, pa dodajte dva čena belog luka. Pustite da se kuva oko 20 minuta, pa ga procedite. Odvojite od vode u kojoj se kuvao 150 ml, pa sipajte u čašu. Sipajte tu vodu u grašak, pa ga ispasirajte. Preostale čenove belog luka propržite na ulju, pa dodajte pire i mešajte nekoliko minuta.Posolite po ukusu.
Možda vas zanima:
KROMPIR PIRE Savršeno kremast i bez grudvica, super ide uz meso za ručak
Lagan i kremast, a pravi se lako.
PIRE OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Kremast i lagan, biće savršen prilog uz razna jela
Savršeno ide uz meso i ribu, a zdrav i pun vitamina.
PIRE OD KARFIOLA Lagan, kremast i zasitan, nećete moći da prestanete da ga jedete
Služite uz ribu ili jelo po želji.
PIRE OD KARFIOLA Sočan prilog koji super ide uz meso i ribu, a izuzetno zdrav
Kremast i lagan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)