KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g kokosovog brašna
Za fil :
- 10 žumanaca
- 120 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 200 g margarina
Dodatno:
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudii umutite 5 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Umešajte kašiku brašna i 100 g kokosovog brašna. Varjačom polako izmešajte pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za drugu koru. Zasebno umutite žumanca sa šećerima, pa sipajte u šerpu i zakuvajte oko 20 minuta, uz neprestano mešanje. Kad se zgusne ostavite da se dobro prohladi. Umutite margarin pa sjedinite obe smese. Slažite tortu redosledom kora-pola fila-kora-pola fila. Umućenim šlagom dekorišite tortu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja
Miriše na leto, a obožavaće je svi ljubitelji kokosa.
RAFAELO TORTA Mirisna poslastica koja se ne peče, za sve ljubitelje kokosa
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)