LEDENA KRALJICA TORTA Osvežavajuća poslastica koja ledi i sladi u isto vreme, po starinskom receptu

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo, a savršena za tople dane.

ledena kraljica
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 5 belanaca
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g šećera

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g pečenih seckanih lešnika
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Kore: Belanca umutite čvrsto, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Kašikom umešajte orahe. U podmazanom kalupu za tortu ispecite tri kore, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da budu smeđe boje. Fil: Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Filovanje: kora, umućena pavlaka, lešnici, kora, pavlaka, lešnici, kora. Celu tortu nafilujte okolo slatkom pavlakom i ukrasite seckanim lešnicima

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading