PEKARSKE KIFLE Jedini recept koji vam je potreban, biće mekane i savršene
Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim.
Potrebno je:
- 600 g glatkog brašna
- 250 ml mleka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Premaz:
- 2 kašike hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema:
Otopite maslac u toplom mleku, a kvasac u toploj vodi. Pomešajte brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine u meko testo. Pokrijte krpom i pustite raste jedan sat da se udvostruči. Premesite i podelite testo na 10-12 kuglica. Oblikujte kifle i složite u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerna. Premažite ih mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Možda vas zanima:
POSNE PEKARSKE KIFLE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a biće sveže i sutradan
Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru.
NEODOLJIVE PUTER KIFLE Još bolje od onih iz pekare, a odlično idu uz jogurt
Mekane kao duša, pravićete stalno.
NAJBOLJE DOMAĆE PEKARSKE KIFLE Mekane kao duša i ukusne, za doručak koji se pamti
Dodajte prilog po želji.
KAO IZ PEKARE Fantastične puter kifle za sladak doručak sa džemom i toplim kakaom
Mekane i vazdušaste kifle koje će vas oduševiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)