PEKARSKE KIFLE Jedini recept koji vam je potreban, biće mekane i savršene

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim.

pekarske kifle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g glatkog brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 kesica kvasca
  • 1 jaje
  • 50 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli

Premaz:

  • 2 kašike hladnog mleka
  • 1 žumance

Priprema:

Otopite maslac u toplom mleku, a kvasac u toploj vodi. Pomešajte brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine u meko testo. Pokrijte krpom i pustite raste jedan sat da se udvostruči. Premesite i podelite testo na 10-12 kuglica. Oblikujte kifle i složite u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerna. Premažite ih mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

Komentari (0)

Loading