PUTER KIFLE Vazdušasto pecivo bogatog ukusa od koga će zamirisati cela kuća

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite ih vruće uz šolju jogurta.

puter kifle
Printscreen

Potrebno je:
 

  • 1 šolja toplog mleka (250 ml)
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera (45 g)
  • 1 kašičica soli (5 g)
  • 3 šolje višenamenskog brašna (375g)
  • 2 kašičice instant kvasca (6 g)
  • 1/4 šolje putera (55 g) neslanog

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, jaje, so i šećer, pa dobro umešajte. Onda dodajte brašno i kvasac pa ponovo mešajte dok ne dobiijete homogenu smesu. Dodajte puter, pa rukama mesite. Oblikujte loptu, pa je pokrijte providnom folijom i ostavite u posudi. Pustite da odstoji 90 minuta u fižideru. Podelite testo na 12 trouglova. Od toga napravite loptice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta. Oblikujte kiflu, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Pokrijte čistom krpom i ostavite pola sata da narastu. Napravite premaz od jaja i 2 kašike mleka. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene kiflice premažite otopljenim puterom.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading