PUTER KIFLE Vazdušasto pecivo bogatog ukusa od koga će zamirisati cela kuća
Služite ih vruće uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 1 šolja toplog mleka (250 ml)
- 1 jaje
- 3 kašike šećera (45 g)
- 1 kašičica soli (5 g)
- 3 šolje višenamenskog brašna (375g)
- 2 kašičice instant kvasca (6 g)
- 1/4 šolje putera (55 g) neslanog
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, jaje, so i šećer, pa dobro umešajte. Onda dodajte brašno i kvasac pa ponovo mešajte dok ne dobiijete homogenu smesu. Dodajte puter, pa rukama mesite. Oblikujte loptu, pa je pokrijte providnom folijom i ostavite u posudi. Pustite da odstoji 90 minuta u fižideru. Podelite testo na 12 trouglova. Od toga napravite loptice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta. Oblikujte kiflu, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Pokrijte čistom krpom i ostavite pola sata da narastu. Napravite premaz od jaja i 2 kašike mleka. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene kiflice premažite otopljenim puterom.
Možda vas zanima:
PUTER KIFLE Brze, mekane, vazdušaste, sočne i tope se u ustima!
Savršene za doručak ili užinu.
NEODOLJIVE PUTER KIFLE Još bolje od onih iz pekare, a odlično idu uz jogurt
Mekane kao duša, pravićete stalno.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)