PUTER KIFLE Vazdušasto pecivo bogatog ukusa od koga će zamirisati cela kuća
Služite ih vruće uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 1 šolja toplog mleka (250 ml)
- 1 jaje
- 3 kašike šećera (45 g)
- 1 kašičica soli (5 g)
- 3 šolje višenamenskog brašna (375g)
- 2 kašičice instant kvasca (6 g)
- 1/4 šolje putera (55 g) neslanog
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, jaje, so i šećer, pa dobro umešajte. Onda dodajte brašno i kvasac pa ponovo mešajte dok ne dobiijete homogenu smesu. Dodajte puter, pa rukama mesite. Oblikujte loptu, pa je pokrijte providnom folijom i ostavite u posudi. Pustite da odstoji 90 minuta u fižideru. Podelite testo na 12 trouglova. Od toga napravite loptice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta. Oblikujte kiflu, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Pokrijte čistom krpom i ostavite pola sata da narastu. Napravite premaz od jaja i 2 kašike mleka. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene kiflice premažite otopljenim puterom.
Možda vas zanima:
PUTER KIFLE Brze, mekane, vazdušaste, sočne i tope se u ustima!
Savršene za doručak ili užinu.
NEODOLJIVE PUTER KIFLE Još bolje od onih iz pekare, a odlično idu uz jogurt
Mekane kao duša, pravićete stalno.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)