MINI PICE Brzi doručak ili večera koji će ukućani obožavati, još bolje od kupovnih
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 šolje (240 g) brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- ¾ šolje (180 ml) toplog mleka
Za preliv:
- 1 šolja (240 ml) pica sosa
- 1 ½ šolje (150 g) rendanog sira
- prilozi po želji
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte maslinovo ulje i mešajte.Polako sipajte toplo mleko, uz mešanje dok ne dobijete glatko testo.Onda ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite par minuta dok ne postane elastično. Testo razvaljajte na debljinu oko 5mm. Uz pomoć čaše izrežite na mala krugove, pa ih prebacite na pleh obložen pek papirom. Namažite malo pica sosa na svaki krug, pa pospite rendanim sirom i dodajte priloge. Pospite malo origana. Pecite mini pice oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)