MINI PICE Brzi doručak ili večera koji će ukućani obožavati, još bolje od kupovnih
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 šolje (240 g) brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- ¾ šolje (180 ml) toplog mleka
Za preliv:
- 1 šolja (240 ml) pica sosa
- 1 ½ šolje (150 g) rendanog sira
- prilozi po želji
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte maslinovo ulje i mešajte.Polako sipajte toplo mleko, uz mešanje dok ne dobijete glatko testo.Onda ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite par minuta dok ne postane elastično. Testo razvaljajte na debljinu oko 5mm. Uz pomoć čaše izrežite na mala krugove, pa ih prebacite na pleh obložen pek papirom. Namažite malo pica sosa na svaki krug, pa pospite rendanim sirom i dodajte priloge. Pospite malo origana. Pecite mini pice oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)