BATACI U PARADAJZ SOSU Za ručak koji se pamti, nikad sočniji, a meso se lepi za prste
Mekani i ukusni, cela porodica će ih obožavati.
Potrebno je:
- 4 pileća bataka sa karabatacima
- so, biber
- 2 kašike putera
- ulje
- 200 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 4 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
- po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Možda vas zanima:
SOČNI BATACI U PARADAJZ SOSU Nema ko ih ne voli, a meso se lepi za prste
Brzi ručak u kome će cela porodica uživati.
BATACI SA SENFOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Aromatični i pikantni, a meso se lepi za prste
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
BATACI U LISNATOM TESTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)