ŠUSTER PITA Zaboravljeni posni kolač od sastojaka koje već imate u kući, po receptu koji se prenosio generacijama
Fenomenalan desert koji budi nostalgiju na bakinu kuhinju.

Potrebno je:
- 250 ml tople vode
- 250 ml ulja
- 1 kesica kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 250 g šećera
- 250 g mlevenih oraha
- džem od kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi, pa dodajte prašal za pecivo, brašno i ulje. Zamesite testo pa ga podelite na 5 delova. Pomešajte mlevene orahe sa šećerom. Razvucite jedan deo testa u pleh, pa premažite džemom i pospite delom smese oraha i šećera. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite kolač da odstoji pola sata. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prevrnite ga na tacnu, pa ga toplog premažite džemom i pospite mlevenim orasima. Bon appettit!
Možda vas zanima:

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)