FRANCUSKA SALATA Od ruske je razlikuje samo jedan sastojak, a kremasta i zasitna
Nedostatak mesa razlikuje francusku od ruske salate.

Potrebno je:
- 450 g smrznutog graška
- 400 g krompira, kuvanog u ljusci
- 400 šargarepa
- 200 g kiselih krastavaca
- 400 majoneza
- 100 g milerama
- 3 jaja, tvrdo kuvana
- soli, po ukusu
- beli biber, po ukusu
Priprema:
Očistite povrće i tvrdo kuvana jaja, pa ih isecite na kockice. U šerpu nalijte vodu, pa dodajte narezanu šargarepu, grašak, posolite po ukusu i ostavite da voda proključa. Kuvajte još 8 do 10 minuta. U veliku činiju stavite majonez, dodajte senf i mileram i dobro promešajte. Zatim, ocedite kuvano povrće pa dodajte u smesu sa majonezom. Onda dodajte narezana jaja, krastavce i krompir. Posolite i pobiberite. Polako promešajte pa stavite salatu u frižider da se ohladi.Prijatno!
Možda vas zanima:

RUSKA SALATA Kraljica svake slavske trpeze, a sprema se za 20 minuta, nema joj ravne
Sočna i slasna, ovakvu do sada niste jeli.

RUSKA SALATA Jedini recept koji vam je potreban za kraljicu među salatama, a gotova za 20 minuta
Sočna i slasna, gosti će biti oduševljeni.

NEODOLJIVA RUSKA SALATA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, bez kojeg nijedno slavlje ne prolazi
Kremasta i ukusna, daje šmek svakom jelu.

RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)