FRANCUSKA SALATA Od ruske je razlikuje samo jedan sastojak, a kremasta i zasitna
Nedostatak mesa razlikuje francusku od ruske salate.
Potrebno je:
- 450 g smrznutog graška
- 400 g krompira, kuvanog u ljusci
- 400 šargarepa
- 200 g kiselih krastavaca
- 400 majoneza
- 100 g milerama
- 3 jaja, tvrdo kuvana
- soli, po ukusu
- beli biber, po ukusu
Priprema:
Očistite povrće i tvrdo kuvana jaja, pa ih isecite na kockice. U šerpu nalijte vodu, pa dodajte narezanu šargarepu, grašak, posolite po ukusu i ostavite da voda proključa. Kuvajte još 8 do 10 minuta. U veliku činiju stavite majonez, dodajte senf i mileram i dobro promešajte. Zatim, ocedite kuvano povrće pa dodajte u smesu sa majonezom. Onda dodajte narezana jaja, krastavce i krompir. Posolite i pobiberite. Polako promešajte pa stavite salatu u frižider da se ohladi.Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA RUSKA SALATA SA MAJONEZOM Klasik koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
RECEPT ZA RUSKU SALATU KOJA OBARA S NOGU Biće kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršena za svaku svečanu trpezu.
RUSKA SALATA Kraljica svake slavske trpeze, a sprema se za 20 minuta, nema joj ravne
Sočna i slasna, ovakvu do sada niste jeli.
RUSKA SALATA Jedini recept koji vam je potreban za kraljicu među salatama, a gotova za 20 minuta
Sočna i slasna, gosti će biti oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)