MIRIS SLANIH ŠTAPIĆA VRAĆA U DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 2 žumanca
- 1,5-2 kašičice soli
- 1 čaša kisele pavlake
- 250 g omekšalog margarina
- 500 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Još
- 1 jaje za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. U zasebnu posudu stavite dva žumanca, pa dodajte so i kiselu pavlaku i sve dobro izmešajte kašikom. Dodajte omekšali margarin i dobro kašikom sjedinite. Onda dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa zamesite glatko testo. Razvijte testo na 1cm debljine, pa isecite štapiće i poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Premažite štapiće umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Bolji nego oni iz pekare a posni, savršeni za popodnevno grickanje
I duupla mera će biti malo.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)