MIRIS SLANIH ŠTAPIĆA VRAĆA U DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 2 žumanca
- 1,5-2 kašičice soli
- 1 čaša kisele pavlake
- 250 g omekšalog margarina
- 500 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Još
- 1 jaje za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. U zasebnu posudu stavite dva žumanca, pa dodajte so i kiselu pavlaku i sve dobro izmešajte kašikom. Dodajte omekšali margarin i dobro kašikom sjedinite. Onda dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa zamesite glatko testo. Razvijte testo na 1cm debljine, pa isecite štapiće i poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Premažite štapiće umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Bolji nego oni iz pekare a posni, savršeni za popodnevno grickanje
I duupla mera će biti malo.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)